pühapäev, 19. juuni 2011

Bangkok

Bangkok on tore paik; üsna inimvaenulik. Ühestkülest on kohalikud kaupmehed äärmiselt tüütud, samas peab põline tailane vaatama iga päev, kuidas keskmine turist kulutab päevas tema ühe kuu elamisraha. Turism ongi siin vist ainus valdkond, kus rahad liiguvad.
Niipea kui olime saabunud, tuli meie juurde taksojuht, kes lubas 3kr eest viia meid tunnisele tuurile vaatamisväärsusi kaema. Meiepidime saame sisuliselt tasuta tuuri ning temale annab siis valitsus kütuse tseki turismi edendamise eest. Esialgu tundus mõlemale ok pakkumine. Ringreis venis aga üle kahe tunni ning selle aja sees püüti meie raha kõikvõimalikel viisidel kätte saada. Käisime vaid kahes üsna igavas templis, kuid selle eest 2 rätsepa juures ning 2 turismipunktis. Keeldusin rätsepa pakkumisest, öeldes et mul juba on 2 ülikonda. See peale hakkas mees töinama, et miks ma ei võiks osta, see on ju mulle nii odav. Lõpuks vajus oma kanga rullide alla tooli lössi ning ei ütelnud meile enam nägemistki. Seejärel käskis üks sõbralik tegelane meie taksojuhil sõita ühte heasse turismibüroose, et me saaks odavalt pileteid Kambodziasse osta. Seal taheti meilt vaid 5 x suuremat hinda kui mujalt võttes. Lõpuks tuurilt tagasi tulles ning toidu poodi minnes tuli trepil üle astuda selili maas vedelevast tüübist, kes kord näitas sõrmedega oma tühja suu poole ning teine kord imiteeris sõrmedega raha krõbistamist.
Imeilus linn ja sõbralikud inimesed!

2 kommentaari:

  1. kohanemiseks kulubki paar päeva. :D
    Indias kohati küsitigi, et kui kaua oled siin old ja kui vastasin, et nädal, siis kadusid tüübid. :D

    VastaKustuta
  2. See on tõsi. Esimene päev kõige enam tüütuid kärbseid, siis hakkab neid vähemaks jääma, kui nägu hakkab neile juba meelde jääma.

    VastaKustuta